Ubio i skuhao vlastitu suprugu: Izvinite što smrdi, kuham supu

Prije gotovo tri godine, brutalno ubistvo potreslo je Australiju. Marcus Volke (28), kuhar iz Brisbanea, raskomadao je svoju suprugu i skuhao dijelove njenog tijela. Ubistvo se dogodilo u oktobru 2014. godine, a Volke je bježao pred policijom koja je došla u njegov stan nakon pritužbi komšija o čudnom mirisu.

Kasnije je otkriveno da je ubijena supruga Mayang Prasetyo (27) ustvari transseksualka iz Malezije. Volke je u bijegu od policije skočio preko balkona i sakrio se u obližnjoj uličici, gdje si je prerezao vrat i skončao u mukama.

Dijelovi tijela njegove supruge pronađeni su u loncu na štednjaku i u kanti za smeće ispred stana. Par se vjenčao po ljetu 2013. godine, a prijateljima i poznanicima djelovali su sretno.

Ovih dana je u javnost dospjela šokantan snimak telefonskog razgovora između Volkea i električara. Naime, Volke ga je zvao zbog kvara na štednjaku i požalio se na snažan prasak i isključenje šporetu.

– Dobar dan, jesam li dobio električara?

– Jeste, izvolite?

– Kuhao sam na električnom šporetu, kad se jelo prekuhalo i počelo curiti prema rerni. Odjednom se začuo prasak i sve se isključilo. Možete li doći to popraviti danas?

Kad se električar pojavio, Volke ga je upozorio na smrad i opravdao se kuhanjem svinjske supe. Električar je zabilježio da su se oko stana nalazile boce izbjeljivača, gumene rukavice i smeće.

Inače, par se skrasio u Brisbaneu nakon što su oboje radili kao kuhari na kruzeru, a motiv ovog stravičnog ubistva i samoubistva ostat će nepoznat…

fokus.ba

Odgovori