Ivetić: Imao sam lijep doček u Tuzli, sretan sam zbog toga, ali…

Fudbaleri Sarajeva  sutra igraju utakmicu drugog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Ivetić je protiv Radnika odradio suspenziju zbog žutih kartona

Bordo tim gostuje kod Slobodi u Tuzli, a utakmica na stadionu Tušanj počinje u 16.30 sati.

Fudbaler Sarajeva Perica Ivetić u razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu najavio je predstojeći duel sa Slobodom.

– Sarajevo ne bilježi dobre rezultate u posljednjih nekoliko utakmica u Tuzli, ali se nadam da će ova utakmica donijeti nešto novo, odnosno da će Sarajevo ostvariti dobar rezultat i donijeti bodove iz Tuzle. Očekuje nas teška utakmica –  kazao je Ivetić, dodavši:

– Protiv Slobode smo do sada odigrali dvije utakmice. U prvoj na Koševu smo zaslužili pobjedu, nažalost, Sloboda je uspjela postići gol i izvukla je pozitivan rezultat. U drugoj utakmici smo zasluženo izgubili. Nismo bilo na nivou, na kojem smo bili ranije. Svjesni smo situacije i dovoljno pametni da znamo šta donosi ova utakmica u Tuzli. Jednostavno nema kalkulacija. Moramo ostaviti posljednji atom snage i doći do što povoljnijeg rezultata. Utakmica nam može donijeti dosta toga na psihološkom planu, ali i popraviti bodovni saldo.

Ivetić je prije dolaska u FK Sarajevo nosio dres Slobode, a kada je istrčao na teren Tušnja u posljednjem susretu, doživio je ovacije domaće publike. Kako govori, bez obzira na lijep period proveden u Tuzli, priželjkuje svim srcem pobjedu Sarajeva.

– Kada sam došao u Sarajevo početkom ove sezone, rekao sam da sam došao u najveći klub u Bosni i Hercegovini. Sretan sam što sam dio FK Sarajevo. Tuzla je na mene ostavila poseban dojam i osjećao sam se lijepo u tom periodu. Navijači Slobode su mi na posljednjem susretu priredili jako lijep doček i zbog toga sam sretan i zahvalan, jer su ljudi prepoznali sve ono što sam radio za Slobodu. Ja sam sada igrač Sarajeva i u prvoj utakmici sam se ponašao kao profesionalac i tako će i biti. Moja je velika želja da pobijedimo u Tuzli i dat ću svoj maksimum ako budem igrao – rekao je Ivetić, osvrnuvši se na gust raspored u nastavku prvenstva.

– Kada igrate za FK Sarajevo, kalkulacija nema. Od vas navijači očekuju dobre igre i pobjede. Iza sebe smo imali odličan period od 11 utakmica bez poraza i sastavni dio fudbala je da doživite i pad u formi. Nakon poraza protiv Slobode, uslijedio je remi  protiv Radnika, gdje smo bili bolji, naročito u prvom poluvremenu. Gust raspored ostavlja traga na igračima, ali sam ubijeđen da ova ekipa može da iznese uspješno sve zahtjeve koji su postavljeni ispred nas i to ćemo pokazati u narednom periodu. Da li će to biti dovoljno za trofej ili mjesto koje vodi u Evropu, to ćemo vidjeti na kraju. Naš primarni cilj se zna. To je mjesto koje vodi u Evropu, ali isto tako ljudski i sportski nećemo odustati od niti jednog trofeja, sve dok se budemo teoretski mogli boriti za njega – zaključio je Ivetić.

Odgovori