Cijelo vrijeme radili smo krive vježbe za seksi trbuh.

Za što ljepše trbušne mišiće u svoj program vježbanja uključite i druge vježbe osim trbušnjaka. I tko kaže da nismo spremni za ljeto?!

Čak i ako ne težite pločicama na trbuhu, svatko od vas je sigurno radio svakakve vježbe za trbuh. Ako želite ojačati trbušne mišiće, sami klasični trbušnjaci nisu dovoljni. Trbušnjaci targetiraju površinske mišiće, no za zaista čvrsti trbuh, trebate ciljati i one mišiće sa strane, kao i gluteus. Znači da u svoje vježbanje trebate uključiti i plankove, Russian twist, naizmjenično podizanje i spuštanje nogu (flutter kicks), škarice.

12-minutne vježbe

Ponovite sve tri puta, odmarajući 30 sekundi između setova.

 

V-UPS – 30 sekundi

iStock 615233580
FOTO: ISTOCKLegnite i u potpunosti izravnajte noge i ispružite ruke iznad glave. Podižite donji i gornji dio tijela, pokušavajući prstima dotaknuti nožne prste.

Plank – 30 sekundi

iStock 498585738
FOTO: ISTOCKKada se podignete na laktove i oslonite na nožne prste, najvažnije je da vam gornji dio tijela bude u ravnoj liniji.

Flutter kicks

Lezite na leđa s rukama postavljenim pored sebe i dlanovima na podu. Noge su u zraku, a cilj vježbe je da naizmjenično podižete noge gore-dolje.

 

Plank sa strane – 30 sekundi

iStock 514576156
FOTO: ISTOCKLezite na stranu i stavite nogu na nogu, a zatim se oslonite na lakat. Drugu ruku stavite na bok.

Bicycle kick – 30 sekundi

iStock 498584162
FOTO: ISTOCKZa bolji učinak, prekrižite ruke na prsima. Desno koljeno gurajte prema lijevom ramenu, vratite se na početak i ponovite s drugom stranom.

 

Russian twist

Sjednite i savinite koljena, a ruke ispružite prema naprijed. Nagnite se prema nazad i gurajte ruke što više možete na jednu, pa na drugu stranu.

Odgovori