NOVI JUNAK CALDERONA JOŠ SE JEDNOM PRISJETIO UŽASA, PA OTKRIO ŠPANJOLCIMA ‘Kada sam vidio njegovo lice, pomislio sam – moram nešto učiniti’

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko rekao je kako mu je bilo teško nakon dolaska u Atlético Madrid jer nije igrao, da ga je trener DiegoSimeone učinio mentalno snažnijim te da će dati sve od sebe kako bi crveno-bijeli osvojili Ligu prvaka.

“Na početku je bilo teško. Novi prijatelji, nova ekipa… bio sam stigao u veliki klub i sve mi je bilo novo, uključujući i jezik. Premda je talijanski sličan španjolskom jeziku ipak nije isti. Početak mi je bio težak i zbog toga jer nisam igrao puno, no uvijek sam vjerovao u sebe i sada se osjećam dobro”, izjavio je Vrsaljko u intervjuu španjolskim sportskim novinama AS objavljenom u utorak.

Vrsaljko, 25-godišnji desni bek, došao je ljetos iz talijanskog Sassuola, no u prvih nekoliko mjeseci trener Diego Simeone mu je dao priliku igrati u samo nekoliko utakmica.”Govorio mi je da dobro treniram i da nastavim tako. Da ću pomalo dobivati priliku. No ja se nisam zadovoljio time. Ovo je nogomet i treba gledati prema naprijed”, rekao je hrvatski nogometaš.

 

Situacija mu se, međutim, promijenila od sredine prosinca pa u drugom dijelu sezone igra u kontinuitetu i dalje se natječući za mjesto s 32-godišnjim Juanfranom Torresom. Vrsaljko je dosad igrao u 23 utakmice za Atlético.

Simeone mi je pokazao kako da budem mentalno snažan. Kako da dajem više od 100 posto na treninzima i unesem emocije na teren. Pokazao mi je da je važno da idem prema naprijed”, rekao je Vrsaljko koji je u posljednjim utakmicama trčao po desnoj strani pa centrirao loptu u kazneni prostor protivnika.

Prije dvanaest dana je na gostovanju kod Deportiva nije oklijevao nego je potrčao prema onesviještenom napadaču Fernandu Torresu koji je sekundu ranije udario glavom o tlo. Zajedno s kapetanom Gabijem Fernándezomizvadio mu je jezik kako bi zrak mogao nesmetano ulaziti u pluća.

Snimka je osvanula u španjolskim medijima, a publika izrazila oduševljenje brzom reakcijom kojom je pomogao idolu sa stadiona Vicente Calderón.

“To je bio prvi put da radim tako nešto, no kada sam vidio kako pada, njegovo lice, pomislio sam ‘moram nešto učiniti’. Znao sam manje više što treba napraviti. Puno puta sam slušao kako je potrebno nadgledati unesrećenu osobu kako ne bi prestala disati, spriječiti da joj jezik onemogući ulazak zraka, da je potrebno izvući jezik van”, rekao je Vrsaljko.

 

Pa ipak, tri dana kasnije publika na stadionu Vicente Calderón skandirala je njegovo ime, prvi put nakon što je stigao u klub. Oko 50.000 gledatelja u prvenstvenoj utakmici protiv Valencije prihvatilo ga je kao jednoga od sebe.

“Primijetio sam to i  bio iznenađen. Igrao sam i slušao svoje ime, bilo mi je doista drago jer znam koliko je važna Atleticova publika. S ispunjenog stadiona sam slušao skandiranje svog imena, stvarno sam im zahvalan na tome”, napomenuo je Vrsaljko. “Torres mi je kasnije zahvalio, nije rekao ništa posebno, da je sve u redu, ali to su stvari koje ostaju među nama”, dodao je.

Odgovori