SNJEŽNI ARMAGEDON’ PRIJETI AMERICI Najavili jednu od najgorih vijavica, očekuje se više od 60 cm snijega, Merkel odgodila sastanak s Trumpom

Sjeverozapadnom dijelu SAD-a brzo se približava snježna oluja, upozorili su danas prognostičari koji očekuju da će između ponedjeljka i srijede napadati i do 60 centimetara snijega, piše Reuters.

Temperatura bi se mogla spustiti za više od 15 stupnjeva nego je to uobičajeno za ovo vrijeme godine, a pod uzbunom je područje na kojem živi preko 50 milijuna ljudi.

Nadležne službe upozorile su građane da se pripreme na nestanak struje i gužve u prometu, a također im je savjetovano da ne idu na out, osim ako nije riječ o hitnom slučaju.

– Snažno apeliram na sve građane da ograniče nepotrebna putovanja u utorak, a ako baš morate na put, dobro ga isplanirajte i budite oprezni – rekao je guverner države New York Andrew Cuomo.

Zbog oluje koja je već dobila ime “Stella”, a koju u američkim medijima nazivaju i snježnim armagedonom, otkazano je stotine letova, a među njima i onaj kojim je njemačka kancelarka Angela Merkel trebala otići u svoj posjet SAD-u i novoizabranom predsjedniku Donaldu Trumpu, javlja njemački Bild.

Kancelarka se s novim predsjednikom SAD-a trebala sastati u utorak, no prema najnovijim informacijama, od sastanka neće biti ništa prije petka.

Merkel je rekla da ju je Trump nazvao kako bi pojasnio ozbiljnost situacije. Dodala je da će do susreta doći čim je prije moguće.

– Put je odgođen, rekla je novinarima koji su je trebali pratiti u Washington.

Odgovori